top of page

Palming: Gözleri Avuç İçleriyle Kapama

Güncelleme tarihi: 21 Ara 2020

Palming müthiş bir öz-şifa tekniğidir.

Hızlı yaşamın getirdiği stresi ve stresin beraberinde getirdiği sağlık sorunlarını çözmemiz için birebirdir...

“Sadece gevşeyin. Aklınıza gelen bütün düşünceleri şefkatle kabul edin...”

Sizin için gevşemeyi kolaylaştıracaksa önce hafif, enstrümantal bir müzik açın.


Nasıl Yapabilirsiniz?

Sandalyede veya koltukta dik oturun, dirseklerinizi minderle destekleyin. Ayak tabanlarınız zemine değsin. Öncelikle avuç içlerindeki enerjiyi artırmak için, eller birbirlerine temas etmeden, avuçlar birbirine bakar durumda, küçük daireler çizin. Bir karıncalanma/mıknatıslanma hissedebilirsiniz, bu normaldir. Bir diğer seçenek olarak avuç içlerinizi doğrudan birbirine sürtmeyi de seçebilirsiniz. Ardından önce sol avucunuzu sol gözünüz üstüne, sonra sağ avucunuzu sağ gözünüz üstüne yerleştirin. Gözlerinizi kapayın ama sıkmayın. Gözlerde bir hareketlilik seziyorsanız bunu baskılamayın. Avuç içlerinizin göz kapaklarınıza değmemesi için ellerinizi biraz çukurlaştırın. Parmak uçlarınız alnınızda çapraz şekilde yerleşsin. Karından nefes alıp verin ve boynunuzu gevşek tutun. Bedeninizi ve zihninizi gevşeten şeyler düşünün.


Tabanlardan başlayarak tüm bedeninizi zihinsel olarak tarayın. Kasılmış bir bölge fark ettiğinizde gevşetin. Avuç içlerinize odaklandığınızda oradaki enerjinizin çoğaldığını düşünün ve bu enerjiyi göz kapaklarınızdan göz kürelerinize (sıra ile kornea-lens-retina-göz siniri) ve oradan da başınızın arka kısmında göz hizasında bulunan beyninizin görme korteksine doğru yönelttiğinizi imgeleyin.

Gevşemeyi sadece gözlerinizde değil, tüm bedeninizde hissedin!

Görme merkezinizde gerginlik varsa ilk seferde mutlak karanlığı deneyimleyemeyebilirsiniz. Bunu dert etmeyin, sabırla kendinize zaman tanıyın. Gevşemeyi öğrendikçe gözleri avuç içleri ile kapama sırasında ışıklı pencereler/şekiller kaybolacaktır.


'Palming’ doğru yapıldığında gözlerinizde ağrı veya yorgunluk varsa bunlar kaybolacaktır. Bir seferde uzun süre ya da gün içinde daha sık ve kısa seanslar şeklinde yapmayı seçebilirsiniz. Ancak unutmayın, ne kadar çok ve sık yaparsanız etkisi o kadar uzun olacaktır ve gün içinde gözlerinizi aktif kullanırken daha az yoruluyor olacaksınız. .




bottom of page